Bogdán Kupa tizenegyedszerre

Írta:  2018. január 31., szerda 12:29

A Bogdáni Sípályák és a Bogdán Menedékház számos támogatónak köszönhetően idén 11. alkalommal szervezte meg a Bogdán Kupát. A január 27-én tartott téli vetélkedőre mintegy 140 versenyző nevezett be. A síközpontba még nem látott tömeg özönlött ki a bulis versenyre, rekordszámú látogató volt – nyilatkozta Székely Béla.

Így nyitották meg szombat délelőtt hivatalosan is a 11. Bogdán Kupát. A lufik felengedése után a szervezők köszöntötték a résztvevőket majd Bokor Sándor Parajd község polgármesterének beszéde következett. Szép idő, jó hangulat és hatalmas tömeg fogadta azokat, akik szombati programként kilátogattak a Bogdáni Sípályákra.

A verseny előtt és után is a Pikowatt és annak egyik lemezlovasa próbálta felrázni a téli sportok szerelmeseit.A verseny kezdete előtt összesen 137 versenyző nevezett be a megmérettetésre sokan érkeztek, Borszékről, Gyergyószentmiklósról, Szovátáról de még Csíkszeredából is.

A sok jelentkező miatt 20 kategóriában indították a versenyzőket.A versenyt a gyerekkategóriákkal kezdték, majd korosztályonként mindenki lecsúszhatott a 2-es számú pályán, ahol a lehető legjobb időt kellett elérni. Az előbb megkérdezett két csíki srácnak összejött a terve ugyanis kategóriájukban sikerült felállniuk a dobogóra mindketten. A 30 másodperc alatti idejükkel az egész mezőnyben kiemelkedőnek számított az idejük. A verseny legjobb idejét pedig Zöld Róbert érte el a maga 25,15 másodpercével. A versenyzés után forró gulyás várta az éhes résztvevőket. A nap legvégén a díjkiosztást is megtartották.

 

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső