Ne hagyjátok a templomot!

Írta:  2018. január 30., kedd 10:38

A költségvetési megszorítások ellenére tekintettel arra, hogy a bözödújfalusi templom újjáépítése Maros megye egyik fontos magyar közösségi ügye –, a megye magyar polgármesterei abban állapodtak meg, hogy idén minden önkormányzat 15-15 ezer lejjel járul hozzá a kezdeményezés megvalósításához – olvasható a Maros megyei tanács közleményében. Csibi Attila Zoltán még 2014-ben ígérte meg, hogy öt éven belül újjáépítik a templomot, ígérete egyre teljesíthetőbbnek látszik.


Az önkormányzatok támogatása által a beruházás mintegy fele biztosítva van. A projekt összértéke 250 ezer euró, de remélem olcsóbban is meg lehet majd építeni a templomot – tette hozzá a polgármester. A tervek szerint 32 cölöpre építik fel a templomhajó falait és a tornyot úgy, hogy a padlószint a vízszint fölé kerüljön. A torony kiállítások, a hajó falai által közrezárt fedetlen tér pedig rendezvények helyszíne lehet. Az építményt hídon tennék megközelíthetővé a partról. – olvasható a maszol.ro cikkében. A mintegy másfél éves építkezési munkálatokat mihamarabb kell elkezdeni mert a vártnál gyorsabban emelkedik a tó szintje.
A Maros megyei RMDSZ felkéri mindazon személyeket, akik hozzájárulnának a kezdeményezés sikeréhez, adományaikkal támogassák az ügyet. A felajánlásokat a Bözödújfaluért Egyesület képernyőn látható számláira lehet utalni:

BANCA TRANSILVANIA – TARGU MURES ASOCIATIA BOZODUJFALERT
HUF RO86BTRLHUFCRT0257533801
EUR RO73BTRLEURCRT0257533801
RON RO26BTRLRONCRT0257533801

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső