Megálljt a dohányzásnak!

Írta:  2018. január 29., hétfő 11:23

2007-ben indult az a kampány, amelyben szakemberek segítenek leszokni, mindazoknak akik lemondanának a dohányzásról. A kezdeményezés hivatalos honlapja szerint a programban a 9 éves működés alatt, százezer ember vett részt az országban, valamint a szakemberek 60%-os leszokási aránnyal számolnak.


Akik le szeretnének mondani e káros szenvedélyről, azoknak ajánlott felkeresni a www.stopfumat.eu honlapot, ahol részletes tájékoztatást nyújtanak a programról, ugyanakkor megtalálható azon települések jegyzéke, ahol a dohányzásról való leszokást segítő központok működnek, illetve ezen központok elérhetősége. A programra való feliratkozás száz lejbe kerül. A kampány céljáról Ráduly Enikő tüdőgyógyász főorvos beszélt.
Sokan a dohányzást egyszerűen rossz szokásnak tartják, amit megengedhetnek maguknak stresszhelyzetben vagy amikor unatkoznak. Ám az igazság az, hogy a nikotin drog, és a rágyújtási kényszer betegségre utal. Éppen ezért sokaknál a leszokáshoz nem elegendő az akaraterő, hanem szükségük van a gyógyszerekre, valamint egy szakember segítségére.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső