Nagykorúvá vált az Lőrincz Márton Emlékverseny

Írta:  2018. január 24., szerda 16:00

Mérlegeléssel indult a verseny péntek este, amikor a vendégcsapatok játékosait mérték le a bírák. Szombaton, a verseny napján folytatódott a mérlegelés a helyi résztvevők számára is, majd egy sajtótájékoztató után a technikai eligazítással folytatták a napot, amit már a párharcok váltottak fel. A jelképesen is felnőtté vált verseny egy jó felkészülési próbatétel a fiatal birkózók számára.


A korondi nemzetközi birkózó verseny egyik támogatója a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság, akik szerint ez egy remek lehetőség a hagyományaink éltetésére.
Korondon is sokak számára adott volt a lehetőség a hírnévre és a dicsőségre szert tenni, viszont rögös út és küzdelmek sora vezetett odáig, felkészült csapatok és tehetséges sportolók bizonyítottak a tatamin.
A küzdelmes nap után az összetett eredmények szerint Miskolc és a Mureșul Marosvásárhely csapatok lettek a harmadikok. Kiskunfélegyháza és Székelyudvarhely szintén holt versenyben a dobogó második fokára léptek fel. Az első helyezést pedig a hazaiak harcolták ki maguknak.
Ennek a töretlen ambíciónak is köszönhető az, hogy a korondi csapatban hat aranyat küzdődtek ki maguknak a sportolók. Fülöp Kristóf, Pál Zsolt, Kaffai Kriszta, Balázs Árpád, Tófalvi Richárd és Veress Tivadar is aranyat kapott a szombati versenyen.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső