Így indul Szováta az újévben

Írta:  2018. január 08., hétfő 15:33

Mint minden évben, idén is tervekkel indul a város. 2018-ban Szováta az elmúlt két év terveit igyekszik megvalósítani. Ezekről a projektekről a város polgármestere beszélt.


Ezeken a terveken kívül két Uniós pályázat megvalósítása is még hátra van, amelyből az egyik a 11 utca leaszfaltozása, valamint a majdani fürdőtelepen levő amfiteátrum kialakítása. Ebből az első projektet már jóváhagyták sőt, ebből a tavalyi évben három utcát sikerült is leaszfaltozni. Az utóbbi terv még elbírálás alatt áll.
Ezek azok a projektek, amelyek elkezdődtek már a tavalyi évben, de a kivitelezésük idénre nyúlik át. A tavalyi évben újabb tervek kerültek fel az országos turisztikai fejlesztési listára.
yzatnak szándékában áll újra leadni az ilyésmezei út leaszfaltozására szóló tervet is, ugyanis ez a tavaly elutasításra került a fejlesztési minisztérium által. Tárgyalási szinten van az a projekt is, amely a közvilágításra szól, ezt Uniós pályázatból szeretnék megvalósítani. Ennek köszönhetően korszerű lámpatestek kerülnének ki az utakra, de a fürdőtelepen is egyedi oszlopok helyezkednének el.
A városban még szükség van járdahálózatok kiépítésére is, főként a Petőfi Sándor lakónegyedben, amelyet helyi költségvetésből, önerőből finanszíroznak. Az önkormányzat munkatársai neki fogtak ennek kiépítésére, ez idén folytatódni fog. Vannak olyan utcák, amelyekben még szükség van a vízhálózatok kiépítésére is, ennek érdekében a tervek elkészítésével is foglalkoznak.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső