Aláírták a szerződést

Írta:  2017. december 22., péntek 11:52

December 19-én aláírta Szováta polgármestere, Fülöp László Zsolt a 300 fős óvoda megépítésére szóló finanszírozási szerződést. Ez az építmény lehetőséget biztosít arra, hogy egy helységen belül kapjon helyet úgy a bölcsőde, mint az óvoda.

Korábbi híreinkben már beszámoltunk arról, hogy új óvoda épül Szováta területén. Az évekkel ezelőtti terv nem merült feledésbe, így idén újra bekerült a fejlesztési minisztériumhoz. December 19-én Szováta polgármestere Bukarestbe látogatott, ahol sikerült aláírni a szerződést.

Összesen tízmillió kilencszázezer lejes beruházásról van szó. A következő lépés a közbeszerzési procedúra lesz, azt követően pedig tavasszal szeretnék elkezdeni a munkálatokat.

A jelenleg használatban levő épületek majd új funkciót kaphatnak, a lényeg az, hogy az új épület által egységesítve lehetnek az óvodák és a bölcsőde – tette hozzá a polgármester. Az óvoda épülete a mai modern előírásoknak megfelelően kerül kialakításra, elegendő tanteremmel, ebédlővel ellátva. A polgármester ott jártunkkor azt is hozzá tette, hogy az önkormányzat épületének tetejét sikerült karácsony előtt befejezni, jövőben pedig majd tovább folytatják a munkálatokat.

 

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső