Hármasiker bárányok születtek

Írta:  2017. december 21., csütörtök 13:35

Három juhnak kilenc báránya született Gyergyótekerőpatakon, Elekes Barna gazdaságában, 24 óra leforgása alatt. Ebben a kis gazdaságban általában két utód szokott születni, de nem ritka a hármas ellés sem, azonban az hogy egy nap alatt három anyajuhnak is hármasikrei születnek, az rendkívülinek számít.

A gyergyótekerőpataki Elekes Barna elmondta, az utóbbi években mindig volt egy-egy hármas ellés, de ehhez hasonló, hogy egyszerre három anyajuhnak is hármasikrei szülessenek, még nem fordult elő.

A suffolk angliai-ír vérvonalú, törzskönyvezett állatokat kimondottan továbbtenyésztésre tartják, így az itt született bárányokat nem vágják le. Keresettek az innen származó kosok is, mivel ha bármilyen más fajta anyajuhval keresztezik, az mellett hogy a levágásra kínált bárány húsvétra legalább 5 kilóval nagyobb lesz, van esély az ikerszületésre is.

Elekes Barna és családja már rég óta foglalkozik állattartással, suffolk angliai-ír vérvonalú juh tenyésztését 12 éve kezdték el. Minderről bővebben a január másodikai Gazdatúrában mesél majd.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső