Méhésztalálkozó Nyárádszeredában

Írta:  2017. december 20., szerda 14:58

A Nyárád-völgyi Méhészegyesület immár 13. alkalommal szervezett méhésztalálkozót Nyárádszeredában. A konferencián először vettek részt mézlovagrendek, akik Székesfehérvárról, Székelyudvarhelyről, Csíkszeredából és Sepsiszentgyörgyről érkeztek. A találkozót Balde Ernő házigazda köszöntője nyitotta meg.

A házigazda riporterünknek elmondta, úgy érzi értékes előadókat sikerül elhozni a találkozóra, többek között sikerült meghívni Bross Pétert, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnökét.

Bross Péter előadását követően dr. Békési László állatorvos, aki egyben méhész is szólalt fel, a méhegészségügyi kérdésekre adott választ a jelenlévőknek.Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a Nyárád-völgyi Méhészegyesület közötti kapcsolat több évtizedesnek mondható. Erről a kapcsolatról Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke beszélt.

Mint Balde Ernő szervező elmondta, első előadóként az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke osztotta meg gondolatait. Előadása főként az Európai Unió méhészetéről szólt.

Lassan erdélyivé válik ez a rendezvény, melyre évről évre egyre több, és egyre távolabbi településről érkeznek méhészek. A mostani találkozóra a Maros megyei méhészek mellett érkeztek szakmabeliek Brassó és Fehér megyékből, de még a Szilágyságból is. A korondi Tófalvi Melinda is fontosnak tartotta, hogy részt vegyen a szakmai konferencián.

A találkozón nem csak tanácskoztak a méhészek, a szakemberek, de jótékonykodtak is, ugyan is mindenki hozott magával egy-két üveg mézet, amelyet a Szent Erzsébet Egyesületnek adományozott.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső