Megérkeztek a védőoltások

Írta:  2017. december 15., péntek 14:18

Az első turnusban 8 ezer érkezett, majd a következő napokban még 5 ezer vakcinát kap Maros megye az influenza elleni védőoltásokból. Dr. Sebesi Szilárd családorvosi rendelője jelenleg a kért mennyiség alig 20%-át kapta meg. Kibédről, Makfalváról, Hármasfaluból, Szolokmából és Székelyabodból jöhetnek páciensek Szilárdhoz, aki ingyenesen be adja az influenza elleni védőoltást, amíg tart a készlet.

Hat hónapos kor alatt nem szabad influenza ellen védőoltást beadatni. 6 és 35 hónapos kor között egy speciálisan kialakított védőanyag van, amit a gyerekek is megkaphatnak. 3 és 12 év között a hazai felnőtt vakcinának a felét kell beadatni. A legjobb kora ősszel
Az influenza elleni védőoltást ajánlott évente megismételni. Megelőzés szempontjából fontos a rendszeres kézmosás és a higiénikusan elvégzett tüsszentés és orrfúvás, javallott a papír zsebkendő használata. A tavalyi évhez képest 80%-kal kevesebb vakcinát kaptak a családorvosok, de mint kiderült még jön utánpótlás oltóanyag Kostancáról. A háziorvosok december 8-tól vehették át a védőoltásokat a közegészségügyi igazgatóság marosvásárhelyi székhelyéről. Az orvosok azt mondják, hozzászoktak már a védőoltások téli beadásához, holott október elején kellene ezt megtenni. – számolt be cikkjében a székelyhon.ro.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső