Idén sem maradtak el a fejlesztések, de jövőre készülnek csak igazán

Írta:  2017. december 14., csütörtök 11:29

Parajd község Hargita megyében is egy jó húzó erőnek számító település, amelynek éves költségvetése és jövedelme is jó helyet biztosít a megyei statisztikai mutatókban. A turizmus a gazdasági hajtómotorja Sóvidék ezen térségének. A község infrastruktúrájának a fejlesztése így évről-évre elengedhetetlen, hogy kellemesebb és látványosabb környezetbe fogadhassák az ide érkező több ezer turistát.

A mintegy 11 millió lejes költségvetésű község vezetőségének mindezek mellett idén sikerült hidakat javítani Parajdon, parkot felújítani és mintegy 1700 parcellát is felmérni a tulajdonjogok visszaállításának az érdekében. Mégis a legnagyobb erőfeszítést és munkát azok a jövő évi pályázatok igényelték, amelyeknek az előtanulmányait kellett elvégezni és szerződéseit aláírni.

A tíz pályázat összértéke több mint 35 millió lej ami 7,8 millió eurónak felel meg. A pályázatok önrésze kicsivel több, mint 7,4 millió lej. Az Európai Uniós és országos programok mellett a Leader pályázatai által szeretnének új járműveket és traktort is vásárolni Parajd községnek. Említésre méltó még az is, hogy idén 500 ezer lejt fordítottunk az iskolák karbantartására. – tette hozzá Bokor

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső