Egy éves szakmai program az óvodákért

Írta:  2017. december 12., kedd 10:10

A szovátai 2-es számú napköziotthon és a 3-as számú óvoda gyerekeinek a műsorával kezdődött a Teleki Oktatási Központban az RMPSZ által szervezett szakmai konferencia. Az óvodapedagógus továbbképzés az egy éves Óvodafejlesztési Program szakmai része, amely mintegy 2300 erdélyi magyar óvónőnek van felkínálva.

Az Óvodapedagógusok a gyermekközpontú óvodákban című szakmai konferenciáján az Oktatási Minisztérium államtitkára köszöntőbeszédében kihangsúlyozta, hogy egy jól felszerelt óvodában egy gyerek hamarább megtalálja a helyét, hamarabb kibontakozik. 

Az szovátai Teleki Oktatási Központban szervezett konferenciára érkeztek pedagógusok Marosvásárhelyről, a Kis-Küküllő és a Nyárád-mentéről is. A köszöntő beszédek után a Magyar Sarok elnevezésű fejlesztőcsomagokat is átadták jelképesen, de hamarosan minden erdélyi-magyar óvoda gazdagodni fog egy ilyennel, aminek segítségével könnyebben és játékosan sajátíthatják el a kicsik a magyar nyelv és kultúra szépségeit. A szakmai konferencia a három akkreditált képzés részletes bemutatásával folytatódott.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső