A lócsiszár virágvasárnapja hétfőn is sikert aratott

Írta:  2017. december 07., csütörtök 10:49

A reformáció 500. évfordulója alkalmából a 2017/2018-as színházi évad első bérletes nagytermi bemutatójaként a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata, Sütő András Egy lócsiszár virágvasárnapja című drámáját mutatta be október végén. Novemberben újra játszották a darabot és december 4-én ismét színpadra tűzték az előadást, este hét órától. Az érdeklődés a harmadjára bemutatott darab ellenére sem lankadt, a színház nagyterme zsúfolásig megtelt. 

 A darab két felvonásból áll, egy felvonás kicsivel hosszabb mint egy óra. Egy ekkora mű betanulása 6-8 hetet vesz igénybe. Sütő András drámája egy olyan rendszert ábrázol, ahol a törvény alkotók egyben a törvény tiprói is, így nehéz tisztességesen, becsületesen élni úgy a jobbágynak, mint a hűbér urának. 

 Az előadás osztatlan sikert aratott, többször visszatapsolták a mintegy 30 színészt. A Tompa Miklós Társulat egész decemberben várja a közönségét, ugyanis szilveszterig még hét különböző darabot visznek színpadra. Az előadásokról részletesen a képernyőn látható weboldalon olvashatnak. (http://www.nemzetiszinhaz.ro/).

 

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső