Hivatalosan is oktathat önvédelmet

Írta:  Dósa Medárd 2017. december 02., szombat 14:25

 

A Szovátai Sportklub Sasok taekwondo szakosztályának vezetőedzője Máté Miklós november 25-én évközi továbbképzésen vett részt Budapesten. Az önvédelmi továbbképzést a 8 danos nagy mester Choi Kil Bong tartotta. A sasok edzője okleveles oktatóként taníthatja a hapkido alapjait.


A hapkido egy olyan harcművészeti ág, amely az önvédelmen alapszik, fogások, csavarások, dobások és rúgások összessége, amit összehangoltan használva teljes bizonyossággal meg tudja védeni magát az ember. Máté Miklós a szovátai Sasok edzője már több alkalommal részt vett ilyen jellegű felkészítőn, ez alkalommal azért látogatott Budapestre hogy személyesen a 8 danos nagymestertől tanulhasson.


Budapesten a Koreai Tradicionális Harcművészetek Egyesülete szervezte a továbbképzést, ahol kis mesterek olykor ízületeket és csontokat nem kímélő gyakorlatokban részesülhettek. A koreai mester azt vallja, ha nem fáj akkor nem hapkido.


A Sasoknál 22 új gyerekkel tanulják a taekwondot, de az igény és a mai világ megköveteli azt, hogy önvédelmet is tanuljanak a diákok. Egy jó alapot kell kiépíteni amit aztán lehet fejleszteni – mesélte az edző, aki most már az oklevele mellett Choi Kil Bong jóváhagyását is megkapta a hapkido oktatására.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső