Közeleg a tél

Írta:  Dósa Medárd 2017. december 02., szombat 14:25

 

Csak egy ízelítő volt amit a hét elején átéltünk, lesz még hó és van esély a fehér karácsonyra.

Az időjárást tekintve egy változó hetet tudhatunk magunk mögött, ami most hétvégén csúcsosodhat ki. A hét eleji havazást, majd az azt követő enyhülést most hétvégén ismét havazás válthatja fel. A hegyekben megmarad már a hó.


A tegnapi nappal kezdődően folyamatosan havazik a Kelemen és Görgényi havasokban és 800 méter fölötti magasságokban a hóréteg vastagsága eléri a 15-40 centimétert. - áll a maros megyei hegyimentők közleményében. Ez a hétfő és keddi havazásnak köszönhető, amely okozott némi meglepetést, de a hét közepén enyhült az időjárás. Hétvégén újabb havazásra van esély.


Az előrejelzések azt mutatják, hogy december a csapadék terén átlagon felüli lesz, a hőmérsékleti értékek pedig az évszakhoz megfelelően alakulnak. Van esély fehér karácsonyra is – mesélte a szakember.

Az 1-2 hetes előrejelzésekben jó eséllyel lehet hinni, az annál hosszabb távra megfogalmazott jelentések leginkább csak átlagok, amelyeket bármilyen hirtelen érkező front meg tud változtatni. A hólapát és téli gumi használat lassan elengedhetetlenné válik.

 

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső