Könyvbemutató Parajdon

Írta:  2017. november 27., hétfő 12:37

 

László Miklós Nagygalambfalván született, pedagógusként kezdte pályafutását Szentegyházán, majd kultúrház-igazgató lett Felsőboldogfalván, később Telekfalván tanított. 1968-ban került Felsősófalvára iskolaigazgatóként, majd 15 évet töltött el Parajdon a művelődési ház igazgatójaként. 1983-tól nyugdíjazásáig zenetanár és nevelő volt a keresztúri gyermekotthonban. Pályafutása minden állomásán tevékenykedett a művelődésszervezés terén. Gyermekszíndarabokat, tudósításokat írt, de nevelő célzatú szakírásokat is közzétett. László Miklós november 23-án újra Parajdra látogatott, elhozta legújabb kiadványát. Ennek megírásáról magát a szerzőt kérdeztük.

 

 Ekkor kezdte el a kiadvány megírását, de hogy teljesebb legyen minden vidékről megkeresett, egy-egy volt kultúr-igazgatót, kulturális vezetőt, hogy segítsenek az adatgyűjtésben. 

 

 A kiadvány bemutatóját megelőzően Bokor Sándor, Parajd község polgármestere köszöntötte a jelenlévőket. 

Egy könyv megjelenése igazi ünnepszámba megy, főleg egy kis közösség életében fogalmazott a kiadványt bemutató Vass István. Hozzátette ünnepnek tekinthető a most napvilágot látott helytörténeti-, kultúrtörténeti írás is. A könyv mellett a szerző életébe is bepillantást nyertek a jelenlévők.

 

 A könyvbemutató végén a kiadványokat meglehetett vásárolni, és a szerző kérésre azokat dedikálta is.

 

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső