Új fedél alatt a templom

Írta:  2017. november 10., péntek 11:48

Folynak a munkálatok a felsősófalvi református templom épületén, a tetőzet régi cserepeit cserélik ki. A székelyudvarhelyi cég alkalmazottai nemrég fogtak neki a munkálatoknak, amelynek befejezését nagyban befolyásolja az időjárás.

A felsősófalvi református templomot Románia hivatalos műemlékeinek jegyzékében is számon tartják. Éppen ezért hosszú várakozási idő előzte meg a munkálatokat, hiszen az engedélyek beszerzése hónapokat vett igénybe. A 15. században épült templom tetőzetének felújítására már igen nagy szükség volt.

Az ügyintézéseket és az engedélyek beszerzését követően a szakosodott cég neki látott a munkálatoknak, összesen nyolcan képviselik a székelyudvarhelyi vállalatot. Habár versenyt futnak az idővel és az időjárással, minél hamarabb be kell fejezniük a munkálatokat.

A javítási munkálatokat az egyházi tartalékból és adományokból finanszírozzák. Nagy beruházásról van szó, százezer lej körüli. A lelkész úgy gondolja, hogy az önkormányzat, valamint a hívek segítségével sikerül befejezni a tervezett felújítást.

A lelkész viccesen tette hozzá, hogy az internet mentette meg, hiszen ott kért segítséget a munkálatok elvégzésére. Így került jó szomszéd, gondnok, valamint egy-két buzgó emberke, akik segítenek – fogalmazott.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső