Olcsóbb, ha feltesszük a téli gumikat

Írta:  2017. november 09., csütörtök 11:09

Az ősz lassan a végéhez közeledik a hegyekben már a havazás is szinte mindennapos. A hőmérséklet közel a fagyponthoz. Stábunk utána járt, hogy mikortól kötelező a téli gumik használata és mire kell odafigyelni ezek vásárlásánál.

Az elmúlt időszakban sokan megrohamozták a gumiszervizeket környékünkön. Legtöbben a gumik cseréje miatt vitték járművüket az autóműhelyekbe. A törvény nem követeli meg, de a szakemberek szerint 7 fok alatt ajánlatos a téli gumik használata.

Van lehetőség új gumikkal felszerelni az autóinkat, de sokan a használtat vagy akár az újrafutózott abroncsot részesítik előnyben. Ez utóbbi kettő több esetben kockázatot jelent a jármű biztonságos használatánál. A szerelők és gumiszakértők nem tanácsolják a használt és újrafutózott gumik használatát még ha azok olcsóbbak is.

A törvény értelmében a 2002/195-ös sürgősségi kormányrendelet szerint, akkor köteles a gépkocsi-tulajdonos téli gumikkal felszerelni a járművét, ha havas vagy jeges úton szeretne közlekedni. Ennek a törvénynek a be nem tartását már a negyedik büntető kategóriába tartozó kihágások közé sorolják, ami azt jelenti 1305 lejtől – 2900 lejig büntethetik meg a törvényszegőket, illetve maga után vonja a jármű forgalmi engedélyének a bevonását is.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső