Most van szükség az adományokra

Írta:  2017. november 08., szerda 11:21

A román vízügyi hatóság a november 3-án, Erdőszentgytörgyön tartott sajtótájékoztatóján bejelentette a bözödújfalusi víztározónál végzett munkálatok befejezését. Mivel elkezdték a tó vízmennyiségének visszatöltését, mihamarabb neki kell fogni a templom újjáépítésének, azonban még nem gyűlt össze a szükséges pénzösszeg.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az erdélyi falurombolás szimbólumát, a valamikori Bözödújfalu római katolikus templomát, vissza szeretnék állítani oda, ahol egykor volt. A víztározó egyik technikai berendezése meghibásodott, ezért le kellett engedni a tó vizét. A szerencsés helyzet viszont nem tart sokáig mivel a javítási munkálatokat befejezték.

Mint megtudtuk, kedvezőtlen időjárás esetén akár két évig is eltarthat a feltöltődés, ezt kell kihasználni. Az épület tervei készen vannak, viszont az eddig összegyűlt pénzösszeg nem fedezi a munkálatokat.

Az erdőszentgyörgyi önkormányzat arra kér mindenkit, hogy erejéhez mérten járuljon hozzá a bözödújfalusi római katolikus templom újjáépítéséhez. Az adományokat a „Bözödújfaluért Egyesület” gyűjti a képernyőn látható bankszámlákon.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső