Jobb agyféltekés rajztanfolyam

Írta:  2017. november 07., kedd 10:29

Székelyudvarhelyen három napos rajztanfolyam keretében sajátíthatták el az érdeklődők a jobb agyféltekés rajzolás titkát. A Magyarországról érkezett oktató, november 3-tól november 5-ig a rajztanfolyam mellett, egyfajta belső kommunikációs tréninget is tartott.

Régóta beépült a köztudatba a tény, hogy a két agyféltekénk eltérő módon üzemel. A bal agyféltekénk felelős a logikus, racionális gondolkodásért, míg a jobb agyfélteke a kreatívabb, képzelőerőt igénylő gondolkodásért. A bal féltekénkkel beszélünk, írunk, olvasunk és számolunk, elemzünk és érvelünk, a jobb agyféltekénkkel pedig átéljük az érzelmeket, rajzolunk, hallgatjuk és élvezzük a zenét, látjuk meg az összefüggéseket.A rajzolás mellett, egyfajta belső kommunikációs tréing is a tanfolyam, hiszen egy teljesen új látásmód is kialakul. A gyakorlatok úgy vannak egymásra építve, hogy fejlesszék a jobb féltekét, és ennek következményeként, felerősödik minden olyan tulajdonságunk, amiért a jobb félteke felel. Emellett az egyik leghatékonyabb önbizalom fejlesztő módszer is, mivel a rajzolás során rájövünk arra, hogy mi mindenre képes az agy, amiről eddig úgy gondoltuk, hogy nem.

A jobb agyféltekés rajzoláshoz különböző gyakorlatok szükségesek.Az érdeklődők általában a művészi látásmód fejlesztése miatt vesznek részt a tanfolyamon.

János Éva már többször járt Erdélyben. Ilyenkor egyfajta körúton vesz részt, amely azt bizonyítja, hogy a rajztanfolyam iránti érdeklődés nő.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső