Interaktív vasárnap Szovátán

Írta:  2017. november 07., kedd 10:26

A Szovátai Népi Játszóház megalakulásának 10. évfordulója alkalmából pedagógusoknak szóló szakmai továbbképzőt szerveztek a Teleki Oktatási Központban, Szovátán. Stábunk az utolsó napon is kilátogatott a helyszínre, ahol láthatóan jó hangulatban telt a foglalkozás.

Pénteki Híradónkban szó esett a Szovátai Népi Játszóház által szervezett szakmai továbbképzőről, amelyen több mint 50 pedagógus vett részt. A három napos rendezvényen külföldi előadótól tanulhattak az itthoniak, de egymástól is elsajátíthattak különböző módszereket az oktatás és nevelés terén. Résztvevőt is megkérdeztünk, hogy milyen céllal érkezett a továbbképzőre.Az interjú közben is hallani lehetett a felszabadult hangulatot, a foglalkozás játékosan és interaktívan zajlott. A háromnapos szakmai továbbképzőn elsősorban a népdalról, népmeséről, a népi gyermekjátékokról szóltak az előadások, valamint a gyakorlatok.

Kiss Enikő, a szakmai továbbképző egyik szervezője is kiemelte az elmúlt napok fontosságát.

A visszajelzések csak pozitívak voltak a hétvégéről. Volt aki töménynek nevezte, hiszen ilyenkor az előadó célja is, hogy minél több mindent átadjon az érdeklődőknek. Ezek a dolgok nem is azonnal érik el hatásukat, hanem hosszú távon mutatkozik meg a tanulságuk, csak később ülepednek le a gondolatok és ismeretek.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső