10 év távlatában

Írta:  2017. november 06., hétfő 10:59

A Szovátai Népi Játszóház fennállásának 10. évfordulója alkalmából szakmai pedagógus továbbképzőt szervezett, amely ma, november 3-án vette kezdetét.

Az egyben ünnepi rendezvényre három napos programmal készültek a szervezők. Helyszínül a Teleki Oktatási Központ szolgál.

November első hétvégéjén vette kezdetét a szakmai pedagógus továbbképző, amelyet a Szovátai Népi Játszóház szervezett. Az időpontot főként a kis iskolások, óvodások vakációja befolyásolta, amelynek köszönhetően több mint 50 pedagógus vehet részt a továbbképzőn. A Népi Játszóház számára nem ez az első ilyen rendezvény, hiszen a maival együtt, ez már a negyedik kiadásához ért.A résztvevő pedagógusok a Nyárád-, valamint a Küküllő-mentéről érkeztek. A rendezvény címe a „Három csillag van az égen...” nevet kapta, amelynek tematikája a népdal, népmese és a népi gyermekjáték összefonódása az óvodai és iskolai hagyományőrzésben. A mai nap ünnepi keretek között nyílt meg, elsőként Kiss Enikő köszöntötte az egybegyűlteket, majd Samu Imola énekével és hangjával kápráztatta el a hallgatóságot.A mai szakmai előadást Fábián Éva, Budapestről érkezett népdalénekes és óvodapedagógus tartotta.A három napos rendezvény második, illetve harmadik napja is hasonlóan alakul, előadások, népdaléneklések formájában, ahol a népi hagyományt, a népművészet különböző területeit járják körül a résztvevők. Az eseményt egy kis kiállítás is színesíti, amely a Szovátai Népi Játszóház tíz éves munkájának egy töredékét mutatja be.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső