Gyógyító napok Felsősófalván

Írta:  2017. november 02., csütörtök 17:04

Október 28-a és 29-e között első alkalommal szervezett Gyógyító Napokat a Magfalva Népi Gyógyászat csoport és a Felsősófalvi Hagyományos Mesterségek Háza.

Az elmúlt hétvégén minden a gyógyításról szólt a Felsősófalvi kultúrház kistermében és tornatermében. Azok akik részt vettek a nem mindennapi rendezvényen megtapasztalhatták a hagyományos népi gyógyászat áldásait. Volt ott masszázs, kenés, inazás, csontok helyre rakása, hangmasszázs és sok minden más ami csillapíthatja a mozgásszervi fájdalmakat.

Stábunknak sikerült az egyik pécsi gyógyítót is lencsevégre kapni. Szilágyi László riporterünknek elmondta, hogy talán az a legfontosabb lépés a gyógyulás fele, amikor az ember eldönti, hogy megoldást keres problémájára.

A pécsi gyógyítótól azt is megtudtuk, hogyan lesz valakiből csontkovács.A magyarországi és erdélyi gyógyítók szombat és vasárnap délelőtt fogadták a betegeket. Első nap a foglalkozásokat követően a helyi iskolások furulya zenekara is színpadra lépett Miklós Attila tanító vezetésével. Őket követően pedig Pelle János pécsi csontkovács és gyógyító előadását láthatták a jelenlévők.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső