Szüreti báloztak Makfalván is

Írta:  2017. november 02., csütörtök 11:40

A makfalvi fiatalság Farkas Torjai Emese és a Makfalvi Polgármesteri Hivatal támogatásának köszönhetően, idén is meg tudta szervezni a hagyományos szüreti mulatságot. A lovas szekeres felvonulást ugyan betiltották, de az önkormányzat autóbuszával mégis körbejárták a települést a fiatal csőszök. A bált sikernek könyvelték el a szervezők.

A szüreti mulatság programja hasonló a Küküllő-menti településekhez képest, ugyanis Makfalván is gyülekezővel, majd fotózással kezdődik a nap. Idén a hatóságok nem engedélyezték a lovas-szekeres felvonulást, amit azzal indokoltak, hogy túl kevés a felnőtt a csőszök között. Ennek ellenére az önkormányzat támogatásával a helyi autóbusszal körbe járták a települést és egy-egy csősztánc részlettel hívogatták a lakosokat az esti bálba.A jó buli összejött, a bál alkalmával ugyanis több mint 300 vendég érkezett mulatni a makfalvi művelődési otthonba. A csősztáncot éjfélkor mutatták be a vendégeknek.

A bál a csőszök első táncával folytatódott, majd mindenkinek húzta a Broadway Band a talpalávalót. A szünetekben tombolát is sorsoltak, ahol borokat, pálinkákat, egy kis szőlőkoszorút és egy nyuszit lehetett nyerni. A mulatság vége fele a nagy szőlőkoszorút is elárverezték. A jó bor mellett a szülők mindenféle finomságot árultak. A bál hajnalig tartott.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső