Nemzetközi Quad-Cross találkozó

Írta:  2017. november 02., csütörtök 11:20

A Qaud-Cross Küküllő-mente internetes csoport Barabási Attila-Csaba vezetésével október 28-a és 29-e között, idén ismét megszervezte Székelyföld legnagyobb túráját. A két napos rendezvényre több mint 120-an jelentkeztek.

A harmadik alkalommal megszervezett motoros eseményen hideggel, esővel, széllel és még a hóval is meg kellett küzdeniük a résztvevőknek.

A szokásokhoz híven a kibédi sportpályán tartották meg a gyülekezőt a szervezők, ahol cross motorok, atv és quad típusú négykerekűek és homokfutók sorakoztak fel. Alig fél óra leforgása alatt közel 100 gépjármű gyűlt össze. Érdekes mozzanattal indult a túra.

Kibédről először név szerint Siklód-kövét érintették, majd az Atyhai-lelátóhoz vonultak át, onnan Korond, Farkaslaka majd Jézus Szíve Kilátó. Pálpataka, Zetelaki-gát és Ivó volt a további útvonal az első nap.

A Küküllő-mentéről, Nyárád-mentéről, Sóvidékről és idén nagyon sokan érkeztek még Magyarországról is a túrára.A két nap során közel 200 kilométert tettek meg a motorosok dacolva az esővel, sárral, széllel és a Madarasi Hargitán a friss hóval meg hideggel. Közös vacsora és mulatozás várta az első nap végén a résztvevőket. Az ismerkedés és barátkozás jegyében megszervezett túrán bizonyítani akarták a quadosok és atv-ek, hogy szervezetten a természetet nem rombolva is lehet élni ennek a sportágnak – fejtette ki véleményét a szervező.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső