Pesti srácok Nyárádszeredában

Írta:  2017. november 02., csütörtök 11:08

Az Erdélyi Magyar Ifijak és a nyárádszeredai Bocskai István Elméleti Líceum közösen október 27-én tartották meg a „Pesti Srácok” Történelmi Vetélkedőt, ahol a 9. és 12. diákok csapatokban mérték össze tudásukat. A versenyt a 1956-os forradalom témájára építették.

A vetélkedőt olyan településeken szervezték meg, ahol tagszervezetei vannak az Erdélyi Magyar Ifijaknak, ilyen volt például Gyergyószentmiklós, Csíkszereda és Kolozsvár is. Nyárádszeredában ez már a második volt. Az interaktív megmérettetésen 8 csapat vett részt, amelyek osztályonként álltak össze.

A líceum dísztermében megszervezett vetélkedőn a diákokat három tétel várta. Az első tételben több lehetőség közül kellett a helyes választ bekarikázni. A második és harmadik tételben képeket és videó részleteket kellett felismerni.

A „Pesti Srácok” Történelmi Vetélkedő legjobb csapatának a Forradalmárok bizonyultak, másodikok az Előőrs elnevezésű csapat lett. A dobogó harmadik fokára pedig az Ideutazók csapata állhatott fel. A győztesek Csokonai és Balassi kötetekkel gazdagodtak.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső