Atyha is bekerült a vérkeringésbe

Írta:  2017. október 30., hétfő 10:44

Október 26-án a zord időjárás ellenére ünnepélyes keretek között és muzsikaszóval adták át az atyhai út, közel 5 kilométeres leaszfaltozott szakaszát. Díszfelvonulással, kulturális műsorral, szalagvágással és sült malaccal is kedveskedtek a helyiek az átadó ünnepségen a vendégeknek.

Így indult tegnap az atyhai út átadó ünnepsége a Korond felőli kijáratnál. A gyülekező során a korondi fúvószenekar biztosította a jó hangulatot. Az őszi betakarításokhoz sorolta a község polgármestere ezt az átadóünnepséget.A tavaly a település között aszfaltoztak le egy kilométert, idén sikerült a maradék négy és fél kilométert is felújítani. A beruházás összértéke több mint öt és fél millió lej. Elkészült az útburkolati jelek festése és a szalagkorlát is, valamint helyére kerültek a kilométerkövek. Az ünnepség egy díszfelvonulással folytatódott, ahol még a megye elnök is traktoron járta be a frissen elkészült útszakaszt.Az elnök jó hírként számolt be arról is, hogy aláírásra került az a szerződés, amely Körispatak és Maros megye határa között található útszakasz modernizálásáról szól. A felvonulást követően ünnepi beszédekre került sor, ahol a megyeelnök kihangsúlyozta, hogy mindezt a község vezetősége és a helyi lakosok pozitív hozzáállása nélkül nem lehetett volna kivitelezni. A beszédek után a szalagvágás mozzanata sem maradt ki. Kulturális programmal is készültek az atyhaiak ahol a kicsik zenés verses produkcióját a nagyok tánca váltotta fel.

Beindulhat a faluturizmus, hazatérhetnek az elvándoroltak, azok gyerekei, unokái és ugye most már mindössze 10 perc alatt be lehet érni Korondra – fogalmazott az atyhaiak falufelelőse az aszfaltút előnyeiről. A polgármester javaslatára is reagált Győrfi József, miszerint rendben kell tartani az újonnan épült út szakaszt.Ha minden igaz jövő évben a művelődési otthon háta mögött elhaladó utca leaszfaltozása is megtörténhet – tette hozzá a falufelelős. Egy igazi székely lakomával és két sült malaccal zárult az átadó ünnepség.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső