Beruházások Parajdon

Írta:  2017. október 27., péntek 11:35

Megnyert pályázatok, tervek megvalósítása. Így indul, ezekkel a feladatokkal Parajd önkormányzata az új évnek. Összesen tíz megnyert pályázat és azok kivitelezése vár a Polgármesteri Hivatal munkatársaira. Több mint 7 millió euró áll rendelkezésükre.

A községek modernizálása igencsak fontos, hiszen csak így tarthatjuk meg a folyamatos fejlődést, a szükségletek megteremtését. A gazdasági mellett a társadalmi fejlődésre is figyelnünk kell és ha a kettő működik akkor a megvalósítások eredményesnek bizonyulnak. Szerencsére ez Parajd községére igencsak elmondható, hiszen folyamatosan azon dolgoznak, hogy a változás látható legyen. Az elmúlt egy hónapokban nagy ütemben dolgoztak az önkormányzat munkatársai, hogy előkészítsék a község fejlesztésére vonatkozó programokat. Ezekről Bokor Sándor, Parajd község polgármestere beszélt.

Az eurós pályázathoz a felsősófalvi óvoda és napközi épületének felújítása, az alsósófalvi víz- és szennycsatorna kiépítése, valamint a két település utcáinak leaszfaltozása is hozzátartozik. A programokhoz tartozó finanszírozási szerződések aláíródtak, a szükséges előleget is megkapta már az önkormányzat, amelyeknek összértéke meghaladja a három millió eurót. Továbbá a Leader program segítségével munkagépeket is vásárolnak, illetve kicserélik a régieket, amelyeknek értékei elérik a 110 ezer eurót. A községhez tartozó kultúrotthonok modernizálása is folyamatban van, a tűzoltósági engedély megszerzése érdekében.

Ezen kívül még van két híd is, amelyből egyik teljes ujjépítést, míg a másik felújítást igényel. Előbbi a Bánya úton, a Korond vizét szeli át, utóbbi a Felső- és Alsósófalvát köti össze. Az összesen tíz fejlesztési programhoz, közel 8 millió euró áll az önkormányzat rendelkezésére, amelyből 1 millió euró önrész.

A tervezett munkálatokat 2018-ban kezdi el az önkormányzat és három év áll a rendelkezésére, hogy befejezze. A polgármester megemlítette azt is, hogy 2004 óta a jelenlegi programokat is beleértve, 20 millió eurót használt fel fejlesztésekre, ami a községet és a hozzá tartozó településeket illeti.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső