Medve tört be a menedékházba

Írta:  2017. október 26., csütörtök 12:01

Október 21-én hajnalban értesítették a szovátai hegyimentőket a szomszédos Répás menedékház gondnokai, hogy medve tört be a menedékházba. A táplálékért betört medve feldúlta a faházat. A támadás ideje alatt senki sem tartózkodott a menedékházban.

Lassan minden naposak a médiában megjelent cikkek különböző medve támadásokról, garázdálkodásokról. A közösségi oldalakon is egyre sűrűbben lehet látni településen belüli utcákon sétáló medvék fotóit. Péntekről szombatra virradóra a szovátai sípályán található menedékházba is betört a medve.

Több éve már áll a hegyimentők menedékháza, de eddig ilyen vagy hasonló támadás nem történt – mesélte László. A hőszigetelt ajtó alsó paneljének a belökése által jutott be a házba a medve, ahol a hűtőszekrény volt a fő célpont, de a konyhában és a fürdőben is keresgélt a medve. Azt nem értem, hogy a ház előtti vezetékeket miért nyirbálta meg – értetlenül nyilatkozott a hegyimentő riporterünknek. A vadászok elmondása szerint, ha valaki tartózkodott volna az épületben, nem mert volna betörni a medve.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső