Az Üver koncertezett Szovátán is

Írta:  2017. október 25., szerda 10:56

A VIII. Székelyföld Napok programjai között található egy, a három megyét is érintő Táncoló Székelyföld előadás-sorozat, amelynek keretén belül Székelyföld tájegységeit mutatták be.

A program egyik alpontjában kapott helyet pénteken az Üver zenekar és Kásler Magdi koncertje is, amit Szovátán a Domokos Kázmér Művelődési Házban tartottak meg.

A nyolcadik Székelyföld Napok alkalmával Székelyföld-szerte sort kerítettek egy zenés, táncos, történelmi, illetve néprajzi előadással fűszerezett, Székelyföld néprajzi tájegységeit bemutató előadás-sorozatra. A program keretén belül a székelyföldi amatőr tánccsoportok, zenekarok és néprajzkutatók ismertették meg e vidék sokszínű kultúráját. Ilyen bemutató volt Szovátán is október 20-án, ahol az Üver zenekar közreműködésével Kásler Magdi tartott egy koncertet.A programsorozat szakmai támogatója a Hagyományok Háza Hálózat Erdély és a Hagyományok Háza. Maros megyében három alkalommal is megtekinthető volt Kásler Magdiék előadása.

A több mint egy órás koncert nagy érdeklődésnek örvendett. Az előadásra a belépés díjtalan volt. A koncert után táncház várta a résztvevőket.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső