Kopó találkozó Erdőszentgyörgyön

Írta:  2017. október 25., szerda 10:43

Erdőszentgyörgy Polgármesteri Hivatala közösen Tőkés Lóránt kopótenyésztővel harmadik alkalommal rendezték meg a Székelyföldi Tájjelegű Erdélyi Kopó Szemlét, azaz a III. Rhédey Claudia Kupát október 21-én. A versenyen a kutyák küllemét és viselkedését értékelte a szakértő. A fajtagyőztes kan a Keresztúrszéki Vadűző Báró lett.

Kutyaugatástól volt hangos szombaton a Rhédey kastély udvara, ahol állatbarátok, kutyatenyésztők, állateledel forgalmazók, és ebszakértők gyűltek össze, hogy szemügyre vegyék a székelyföldi kopókat. A rendezvény kezdeményezése 3 évre nyúlik vissza.

Előzetesen, de a helyszínen is lehetett regisztrálni házi-kedvencükkel vagy éppenséggel vadász kutyájukkal a résztvevőknek. A szemle szombaton 11 órától kezdődött, ahol egymás kutyáinak a megtekintése mellett szakmai bíró is értékelte és pontozta az erdélyi vadászebeket.

A több órán keresztül tartó szakértői értékelés és tanácsadás eredményeként a meghirdetett kategóriákban a legszebb fiatal kan díjat a Háromszéki Vahúr Hattyú vihette haza, a legszebb felnőtt kannak járó díjat Keresztúrszéki Vadűző Bárónak ítélte oda a szakbíró. A legszebb fiatal szukának Füge bizonyult, míg a legszebb felnőtt szuka kategóriában Szikulusz Éva Bodzát áltotta ki dr. Kerekes Gábor.A kupák és oklevelek mellett, az esemény főtámogatója, a szovátai Promedivet vállalat a kutyákat finom falatokkal is jutalmazta. A díjátadó után egy közös szakmai eszmecserére hívták a kopósokat.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső