Szakmai-tudományos konferencia Parajdon

Írta:  2017. október 23., hétfő 11:50

A Romániai Magyar Könyvtárosok Egyesülete a Kájoni János Megyei Könyvtárral és Parajd községi könyvtárával karöltve, Hargita Megye Tanácsának támogatásával, október 19-20. között Parajdon szervezte meg a Romániai Magyar Könyvtárosok Egyesületének XII. Vándorgyűlését.

A szakmai tudományos konferenciát a VIII. Székelyföldi Napok programjainak sorában szervezték meg.A könyvtár mint tartalomszolgáltató címmel szervezték meg Parajdon a kétnapos szakmai-tudományos konferenciát. A XII. alkalommal megrendezett gyűlés témája a könyvtárak jelenlegi szerepének, feladatainak átalakulása, a könyvtári tartalomszolgáltatás új lehetőségei a digitális társadalom korában volt.

Az évente megszervezésre kerülő konferencia lehetőséget nyújt a hazai könyvtárszakma képviselői számára a tapasztalatok, eredmények, jó gyakorlatok megosztására, az ismerkedésre, együttlétre, kerekasztal beszélgetésekre és a Romániai Magyar Könyvtárosok Egyesületének szervezeti kérdéseinek a megbeszélésére. A Kájoni János Megyei Könyvtár munkatársa elmondta, mintegy hatvanan vettek részt a konferencián, köztük a romániai magyar könyvtári szakma képviselői, közkönyvtárak, iskolai- és egyetemi könyvtárak dolgozói, magyarországi könyvtárak munkatársai, de voltak meghívott előadók is.

A vándorgyűlés a romániai könyvtárosok legnagyobb hagyományos szakmai rendezvényének számít. A Romániai Magyar Könyvtárosok Egyesületének alapítóját is megkérdezte riporterünk.

A szakmai találkozón kívül a rendezők kirándulásokat is szerveztek a résztvevőknek, a környék nevezetességeit látogatták meg.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső