ReforMaraton 500, Szovátán is szaladtak

Írta:  2017. október 23., hétfő 11:40

Szováta is csatlakozott azon kezdeményezéshez, amely a reformáció 500. emlékéve alkalmából ebben a hónapban a kárpát-medencei településekre, 500 óra alatt futva elviszi Luther Márton 95 tételét.

A futók tegnap, október 19-én fél háromkor indultak a szovátai Domokos Kázmér Gimnáziumtól, együtt szaladtak a diákokkal, pedagógusokkal és a város református lelkészeivel a református templomig, ahol kifüggesztették a 95 tételt.Ötszáz méter szaladással emlékeztek Szovátán is a reformációra. Az S. Illyés Lajos Általános Iskola és a Domokos Kázmér Szakközépiskola és Gimnázium diákjai és pedagógusai, Szováta református lelkészei és az egyház hívei együtt szaladtak Bardócz Csaba, ikefalvi lelkésszel és Juhos Gábor hosszútávfutóval, a ReforMaraton 500 elnevezésű rendezvényen.Október elsején indultak el Ikefalváról, a csapat Budapesten állt össze, mondta el a rendezvénysorozat elindítója.

A ReforMaraton 500 elindítói célul tűzték ki, hogy 500 óra alatt a Kárpát-medence több száz településére elviszik a Luther Márton által 500 évvel ezelőtt írt 95 tétel magyarra fordított változatát a reformáció évfordulójának tiszteletére. Bár a futók végül nem tudták vállalni, hogy 500 településre elviszik a 95 tételt, de közel kétszázra igen. Eddig 7000 kilométert tettek meg a szaladók, mondta el kérdésünkre az ikefalvi lelkész. Szovátán nagy örömmel fogadták őket.Szovátán a reformáció 500. évfordulóját október utolsó vasárnapján ünneplik meg, a 11 órától kezdődő istentiszteleten, majd október 31-én, délután öt órai kezdettel egy fiatalos előadásra várják a híveket a templomba.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső