Szovátaiak a nemzetközi barbecue versenyen

Írta:  2017. október 20., péntek 11:26

Október 13-a és 15-e között első alkalommal szerveztek nemzetközi barbecue versenyt Magyarországon, a Borsod megyei Tállyán. A megmérettetésen egy szovátai csapat is részt vett.

A nemzetközi versenyt Tállya község központjában, szabadtéren szervezték meg. A két nap alatt 40 hazai és külföldi BBQ csapat mérkőzött meg egymással, köztük egy szovátai is. A résztvevők 5 kategóriában küzdöttek meg a dobogós helyezésekért. Csirke, sertésoldalas, sertéslapocka, marhaszegy elkészítésében mutathatták meg tudásukat, de volt egy meglepetés kategória is, amely opcionális volt.Szabolcs hozzá tette, a verseny hatalmas kihívás volt, ugyanis ő csupán az idén nyáron került kapcsolatba a barbecue világával. Ráadásul a csapat sem volt egy összeszokott társaság, kevés alkalmuk volt arra, hogy együtt süssenek. Mindemellett a felszerelések, nyersanyagok beszerzése sem volt könnyű, mivel Romániában nem túl elterjedt a barbecue, különösen nehéz hozzájutni a megfelelő minőségű húsokhoz – tudtuk meg az élménybeszámoló során.A kisebb akadályok ellenére különösen jó érzés, hogy sztár séfekkel, profi csapatokkal mérhettük össze tudásunkat, rengeteg tapasztalatot szerezve - tette hozzá lelkesen a szovátai versenyző. Számukra a legnagyobb elismerés a közönség visszajelzése volt, ugyanis az emberek pillanatok alatt eltüntették a kóstolásra szánt falatokat.

Mint megtudtuk, a csapat a továbbiakban is szeretne hasonló rendezvényeken részt venni, sőt hamarosan a szovátaiak is belekóstolhatnak a barbecue csodálatos ízvilágába.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső