Új parkoló kerül kialakításra

Írta:  2017. október 20., péntek 10:34

Közel 40 autónak ad parkírozó lehetőséget az új terv, amelyet a Szovátán található Petőfi Sándor lakónegyedbe alakítana ki az önkormányzat. Több szempontot is figyelembe véve döntöttek amellett, hogy szükség lesz a helység átalakítására.

A Petőfi Sándor lakónegyedben szükségszerűvé válik a parkolási lehetőség kibővítése. Ez nem új keletű probléma, hiszen a gépkocsival való ellátottság az elmúlt tizenöt évben a többszörösére nőtt és várhatóan még nőni fog. Az autók száma emelkedik, viszont ezáltal kimerülnek a parkolásra kijelölt helyek. Sajnos zöldövezetek tűnnek el annak érdekében, hogy autóink helyet kapjanak.A jelenleg parkként funkcionáló területet számolná fel az önkormányzat, valamint a tömbházak előtti zöldövezetet. Arról is beszámolt az alpolgármester, hogy milyen munkálatok szükségesek ahhoz, hogy kialakítsák a parkolót.

Az önkormányzat lakóssági fórumot is összehívott a múlt hét folyamán, ahol tájékoztatták a tömbházak lakóit az új tervekről. A jelenlévők megosztották véleményeiket, leginkább a fák kivágása okoz problémát. A tanács igyekszik úgy kialakítani a tervet, hogy zöldövezet is maradjon.
Az időjárás függvényében még idén neki fognak a munkálatoknak.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső