Konzultáció Szovátán

Írta:  2017. október 20., péntek 10:52

Október 18-án, tegnap konzultáció-sorozat keretén belül látogatott el Szovátára Novák Csaba Zoltán, az RMDSZ Maros megyei szenátora. A körút keretében a magyar oktatás helyi képviselőivel és szakembereivel, az oktatási intézmények mindennapos problémáit vitatták meg.

A szovátai Polgármesteri Hivatal dísztermében került sor a tegnapi konzultációra, amelyen a Felső Küküllő-mente településeinek, Nyárádremete, Sóvárad, Kibéd, Szováta és Makkfalva polgármesterei, alpolgármesterei, iskolaigazgatói és pedagógusai voltak jelen.

Október, november és december folyamán a konzultáció-sorozat keretén belül egy katalógus készül, amely a kiemelkedőbb problémákat foglalja magába. A csoportosításukat követően az RMDSZ képviselői igyekeznek megoldást találni rá.Nagyon sok pedagógustól érkezik olyan visszajelzés, hogy továbbképzéseket igényelnének, amelyek a különböző vezetői tisztségek betöltését segítenék elő. Emellett felmerült a tej és kifli program, tankönyvek, valamint a vidéki iskolák kisegítő személyzetének hiánya is. Az RMDSZ azon dolgozik, hogy a felmerülő problémákra mielőbb megoldást kínáljon.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső