Javában zajlik a Tökfesztivál Szovátán

Írta:  2017. október 11., szerda 11:02

Október 6-án, pénteken vette kezdetét a negyedik alkalommal megszervezett Tökfesztivál Szovátán. Az elmúlt hétvégén kicsik és nagyon egyaránt találtak kedvükre valót a fürdőtelepen, voltak koncertek, néptánc előadások, kézműves vásár, de még tűzoltó találkozó is.

A szervezők a következő napokban is tartalmas programkínálattal várják az érdeklődőket egészen október 15-éig, azaz vasárnapig.Ilyen volt a hangulat az idei Tökfesztivál első napján, este. A Holdviola zenekar által előadott népdaloktól igazi mesebeli hellyé vált az őszi dekorációtól pompázó fürdőtelep.Szombaton már a kézművesek is kipakolták termékeiket. A utcán végigsétálva különleges tökből készült finomságokat kóstolhattunk, de a gyönyörű gyertyáktól elkezdve, a szőtteseken, kézzel hímzett abroszokon keresztül, egészen a legízletesebb pálinkáig minden megtalálható volt az árusok asztalain.A fesztivál második napján a környező települések önkéntes tűzoltói is találkoztak. Duka Istvántól megtudtuk, hogy Csíkfalváról, Erdőszentgyörgyről és Nyárádszeredából érkeztek alakulatok Szovátára. A rendezvény fénypontja az ünnepélyes felvonulás volt, amely során a csapatok végigjárták Szováta és Sóvárad utcáit is, mondta a tűzoltóparancsnok.Hasonlóan az előző naphoz, vasárnap is a kultúráé volt a főszerep. A délután folyamán több néptánccsoport is színpadra lépett a Petőfi parkban.

A mai napot a Szovátai Református Vegyeskar előadása zárja. Holnap délután 6 órától a Sószórók lépnek színpadra. Este 7 órától pedig a szovátai Intermezzo Kamarakórust hallhatjuk a fürdőtelep színpadán.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső