Tökre fel!

Írta:  2017. október 10., kedd 11:02

Idén negyedik alkalommal szervezték meg a Tökfesztivált, Szovátán. Kétségkívül egy sikeres eseményről beszélhetünk, hiszen az óvodások, valamint az iskolás diákok mellett, a helyi lakosságot is megmozgatja ez a rendezvénysorozat. A fesztivál ma kezdődött.

Az ősz beköszöntével a szovátai fürdőtelep is őszi dekorációt kap az óvódások, iskolások segítségével. A gyerekek napok óta szüleikkel, pedagógusaikkal azon dolgoztak, hogy kreatívabbnál kreatívabb tökök kerüljenek ki a főutcára. A négy évvel ezelőtt megálmodott esemény nagy sikernek örvend azóta is, hiszen az óvodások és az iskolások alig várták a készülődéseket.

A Szovátai Őszi fesztivál és a IV. Tökfesztivál első napja a dekoráció elkészítéséről és kiállításáról szólt, ahol az S. Illyés Lajos Általános Iskola óvodásai és diákjai, valamint a Domokos Kázmér Óvoda, Gimnázium és Szakközépiskola legkisebbjei és nagyobb tanulói kiállították a faragott tököket. Elsőként az ovisok és kisiskolások díszítettek, majd őket a Domokos Kázmér Szakközépsikola diákjai váltották fel. Ők a turisztikai egységek bejáratait dekorálták.

Délelőtt a gyerekek a Bóbita együttes koncertjére szórakozhattak, utolsóként pedig a Holdviola együttes lép színpadra.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső