Javában zajlik az aláírásgyűjtés

Írta:  2017. október 06., péntek 13:46

Szeptember 18-án kezdték el papíron is gyűjteni az aláírásokat a Minority SafePack azaz az Európai védelmet jogainknak elnevezésű polgári kezdeményezés keretén belül. Maros megyében már több mint 5 ezren írták alá a támogató íveket. Az online aláírásgyűjtésben is élen jár Románia.

Az elkövetkezendő hetekben a Romániai Magyar Demokrata Szövetség munkatársai és önkéntesei két céllal fogják meglátogatni a magyar háztartásokat. Első sorban egy polgári kezdeményezés miatt kérik a lakosság támogatását és aláírását, hogy a szövetség és a FUEN kérni tudja az EU-t, hogy javítsa a nemzeti és nyelvi kisebbségekhez tartozó személyek védelmét, és erősítse az Unió kulturális és nyelvi sokszínűségét. Ezért is viseli a projekt az Egymillió aláírás az európai sokszínűségért címet.Párhuzamosan az online és a fizikai aláírásgyűjtés is zajlik, csak a 18. életévüket betöltött állampolgárok írhatják alá a támogató íveket. Maros megyében 48 ezer aláírás begyűjtése a cél ez év decemberéig – tudtuk meg a programkoordinátortól.


Az RMDSZ tehát a 2018-as magyarországi országgyűlési választásokon való részvételhez szükséges regisztrációs ívekkel is járja a lakosságot, amit a magyar állampolgársággal rendelkező felnőtt polgárok igényelhetnek és tölthetnek ki. Az aláírásgyűjtésről és a magyarországi választásokhoz szükséges regisztrációról bővebben a képernyőn látható weboldalon olvashatnak információkat az érdeklődők.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső