Igyekszik az egyesület, 30 család a tét

Írta:  2017. október 04., szerda 10:14

A székelyudvarhelyi székhelyű Tegyünk Egymásért Egyesület munkatársai szeptember 23-án 30 hátrányos helyzetű roma családot látogatott meg Homoródkarácsonyfalván. Első sorban elektromos áramra és vezetékes vízre lenne szükségük a családoknak.

A nemrégiben alakult egyesület, a hátrányos helyzetű gyerekek és fiatalok támogatását tűzte ki céljául, főképp a szociális központokból és gyermeknevelő intézetekből kikerült fiatalokra fektetik a hangsúlyt. Ebből az indíttatásból, valamint, hogy a homoródkarácsonyfalvi roma telep családjai barátságosabbnak bizonyultak itt próbál segíteni jelenleg az egyesület. Elsőként a családok helyzeteit mérték fel.Ezeknek a családoknak a jövedelmi forrásuk a havi szociális juttatás, ami nagyon kevés. Ugyan vannak ezek a családok közül is olyanok, ahol a szülők napszámban dolgoznak és azzal egészítik ki a jövedelmüket, de a legtöbbje nem dolgozik. Mi segítünk szívesen de látni akarjuk rajtuk is az akarást – fejtette ki az egyesület elnöke.

A község polgármesterét telefonon érte el riporterünk, aki úgy nyilatkozott, hogy partnerek a segítségben, viszont már egy jó ideje felajánlotta az önkormányzat a telep családjainak, hogy egy a hozzájuk közel eső forrástól ássanak egy árkot és vezetéken keresztül vezessék be maguknak a vizet. A vezetéket már több mint egy éve megvásárolta a polgármesteri hivatal, a lehetőséggel viszont nem éltek a romák. E mellett jó példának hozta fel Cseke Miklós azt is, hogy a község területén számos olyan roma család van, aki hasonló helyzetben volt és mára már teljes értékű tagjai lettek a társadalomnak. A jelenlegi helyzet orvoslását mindenképp a támogatók és az önkormányzat segítségével lehet megoldani – számolt be Csányi Attila az egyesület elnöke.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső