Fúvóstalálkozó Parajdon

Írta:  2017. szeptember 29., péntek 13:51

A hagyományokhoz híven idén is a Nemzetközi Töltöttkáposzta Fesztivál harmadik napján, vasárnap tartották a Fúvószenekarok Találkozóját Parajdon. Az előző évekhez hasonlóan a rendezvény ünnepélyes felvonulással kezdődött, majd 6 zenekar mutatta be repertoárját.

Szeptember 24-én, vasárnap a fúvószenekarok kapták a főszerepet a Parajdi Nemzetközi Töltöttkáposzta Fesztiválon. Az idei találkozót az Alsósófalvi Fúvószenekar szervezte meg, Molnár Andor karnagy vezetésével. A résztvevők fél 12-kor a Parajd Hoteltől vonultak a fesztivál helyszínéig mazsorett csoportok kíséretével.

A felvonulást követően a jelenlévők elénekelték a magyar és a székely himnuszt, majd Bokor Sándor polgármester és Bíró Barna Botond Hargita Megye Tanácsának alelnöke is felszólalt.A rendezvényre a korondi, a varsági, a baróti, a székelyzsombori és a csíkkozmási fúvószenekarokat hívták meg.

A fúvóstalálkozón a meghívott zenekarok mellett, jelen voltak a szovátai 15. Mátyás Huszárezred hagyományőrzői és a Történelmi Vitézi Rend Szováta-Sóvidék Szék tagjai is.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső