IX. Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivál

Írta:  2017. szeptember 29., péntek 11:16

Szeptember 22-e és 24-e között kilencedik alkalommal szervezték meg a Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivált. Az idei kiadás különlegességét többet között társrendezvénye, az Erdélyi Táncháztalálkozó adta. A háromnapos rendezvényen kulturális programok, különböző kiállítások, vetélkedők, kézműves foglalkozások és koncertek várták a látogatókat. Híradónk kamerái a Gyümölcsfesztivál második napján forogtak.

A kilencedik alkalommal megszervezett gyümölcsfesztiválon, az előző évekhez hasonlóan az udvarhelyszéki faluközösségek bemutatták az idei év gyümölcstermését és az ebből készült termékeiket. Emellett persze idén sem hiányoztak a szakmai bemutatók, a vetélkedők és a kulturális programok. A kezdeti rossz időjárás ellenére sikeres volt a rendezvény.

Az Erdélyi Táncháztalálkozón több mint 100 zenész és közel 1000 táncos képviseltette magát szerte Erdélyből. A Gyümölcsfesztivál hagyományos programjai mellett reggeltől délutánig tánc és mulatság várta az érdeklődőket a mini-focipálya színpadán.

A Kárpát-medence legízesebb fesztiválján idén Csekefalva, Farkaslaka, Fenyéd, Firtosmartonos, Firtosváralja, Kecset, Kénos, Máréfalva, Oroszhegy, Székelymagyaros, Székelymuzsna, Székelyszenttamás, Zetelaka, Fenyőkút és a magyarországi Rozsály település is képviselteti magát. Riporterünk az egyik gazdasszonyt termékeiről kérdezte.

Sipos Mónika Rebeka hozzá tette, hogy kilenc év alatt egyetlen gyümölcsfesztivált sem hagyott ki Firtosváralja közössége, idén ötön képviselték a települést. Együtt főznek, együtt fáznak ha kell, de együtt örülnek a sikernek is, és talán pont ez a lényege a rendezvénynek.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső