Előadás az autonómia-típusokról

Írta:  2017. szeptember 29., péntek 11:14

Szeptember 22-én pénteken Közigazgatás-önigazgatás, autonómia-típusok Európában címmel tartott előadást Bácsfainé dr. Hévízi Józsa, Szovátán a református egyház gyülekezeti termében. Ezt megelőzően dr. Ábrám Zoltán, az EMKE országos alelnöke is felszólalt.

Szeptember folyamán Maros megye több településén is tartottak előadásokat az autonómia típusokról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. Múlt héten pénteken Szovátára is ellátogatott Bácsfainé dr. Hévízi Józsa az Erdélyi Szövetség elnöke, a „Közigazgatás-önigazgatás, autonómia-típusok Európában” című előadásával.

Riporterünk az előadások céljáról is kérdezte az Erdélyi Szövetség elnökét.Az előadás bevezetőjét dr. Ábrám Zoltántól, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület országos alelnökétől hallhatták a jelenlévők.

Az Erdélyi Szövetség elnöke elmondta, hogy több mint 15 éve az Autonómia-típusok Magyarországon és Európában című könyvből levont tanulságokat, adatokat használja fel minden egyes előadásában és nagyon szeretné ha ez a kiadvány Erdélybe is eljutna és elterjedne.

 

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső