Felszentelték a harangokat

Írta:  2017. szeptember 28., csütörtök 16:49

A nyárádszeredai unitárius egyházközség szeptember 23-án harangavató ünnepséget szervezett, amelynek keretén belül felhelyezték és megszentelték a Lázár Imre által készített kis- és nagyharangot. A kulturális műsorok mellett Sánta Csaba szobrászművész kiállítását is megtekinthették az érdeklődők.

Ünnepi istentisztelettel vette kezdetét a harangavató ünnepség, ahol az egyházi elöljárók áldásával emléktáblát is avattak, amelyen a templom építésének, felszentelésének és a harangok avatásának időpontjai láthatóak. Ez követően a gyerekek zenés-verses összeállítással kedveskedtek a résztvevőknek.

A templom két harangja közel 10 ezer euróba került, amit adományokból, pályázatokból és támogatásokból gyűjtött össze az unitárius egyházközség.

Az ünnepségre sikerült Sánta Csabát is meghívni, aki egy kisplasztikai kiállítással is készült. A szobrokat a templom alagsorában tekinthették meg az érdeklődők. A harangszentelésen a Duxbury testvérgyülekezet tagjai és a hollandiai vendégek is részt vettek.

A kulturális műsorok után, egy ünnepi ebédre várták a résztvevőket. Az őszi hálaadás keretében felavatott harangok által, most már teljes pompájában áll és díszeleg az alig 5 éve felszentelt nyárádszeredai unitárius templom.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső