Gyűjtsünk szelektíven

Írta:  2017. szeptember 28., csütörtök 10:14

Ma indult Szovátán a szelektív hulladékgyűjtési akció, amelyet az ECOLECT Maros Önkormányzatok Közötti Fejlesztési Társulás kezdeményezett. Mostantól megfelelő színű zsákokban válhatunk meg az újrahasznosítható hulladékoktól.

A háztartásokban különféle termékek és csomagolásaik válnak hulladékká, ezek jó része alkalmas hasznosításra, így különgyűjtésükkel lehetővé tehetjük azok ismételt feldolgozását. Fontos azt tudni, hogy környezettudatosítással megakadályozhatjuk a hulladék felgyűjtését, nem csak a háztartásban, de a szeméttelepeken is.

Az ECOLECT Maros Önkormányzatok Közötti Fejlesztési Társulásnak köszönhetően a szelektív hulladékgyűjtéshez szükséges zsákokat is kapott a város. Két típusú zsákról beszélünk.Lehetőség szerint egy harmadik típusú szemetet is gyűjthetünk. Előnyben azok vannak akik kertes házzal rendelkeznek, hiszen nekik lehetőségük van komposztálni a felmaradt, nyersanyagból származó hulladékot. Amellett, hogy csökkentjük a szemetet, hasznos az általunk termesztett növényekre is. A szemét elszállításának menetét Szakács László ökológus ismertette.Ez egy fontos tevékenység és kezdeményezés, amelyhez Szováta városa is csatlakozott, ugyanis Uniós előírás az, hogy 2020-ig 50 százalékban kell növelni az újrahasznosítható hulladékok mennyiségét.Ennek a programnak oktatási vetülete is van, ahová Szováta iskolái is becsatlakoztak. Az információs anyagokon túl, versenyekkel próbálják a gyerekeket rávezetni a környezettudatos életmódra, a szelektív hulladékgyűjtésre.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső