Nyírbátori diákok Szovátán

Írta:  2017. szeptember 28., csütörtök 10:11

A Határtalanul program keretén belül a szovátai Domokos Kázmér Szakközépiskola és a nyírbátori Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium partnerséget kötött egymással így lehetőség adódik a két tanintézmény diákjai között a tapasztalatszerzésre és barátságok kialakítására.

Szeptember 17-én érkeztek Szovátára a nyírbátori diákok, akik négy nap alatt térképezték fel Székelyföld kulturális és történelmi értékeit.Három kísérő és mintegy 40 diák képviselte a magyarországi nyírbátori Báthory István gimnáziumot. Szovátán a Teleki Oktatási Központban szálltak meg mind a négy napra a vendégek, akik számtalan helyen megfordulva próbáltak minél több élményt és tapasztalatot begyűjteni a kirándulásuk során. A programról az egyik osztályfőnök számolt be.A szovátai középiskola több magyarországi településsel is testvériskolai vagy legalább partnerségi viszonyban áll, így számtalan kirándulás vár az idei tanévben is a szovátai diákokra.

A kirándulás utolsó napján néhány diák is mesélt az itt szerzett élményeiről.Egy vacsorával zárták a programokat a gyerekek, majd szeptember 20-án indultak vissza Magyarországra. A szovátaiak az elkövetkezendő hetekben látogatják meg az anyaországot.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső