Felforgatják Udvarhelyszéket, kezdődik a Gyümölcsfeszt!

Írta:  2017. szeptember 22., péntek 09:48


A 25. évet töltő Civitas Alapítvány közösen a Székelygyümölcs Egyesülettel idén szeptember 22. és 24. között már kilencedik alkalommal szervezik meg az Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivált.

Az idei programsorozat legnagyobb különlegessége hogy társrendezvénye lesz az Erdélyi Táncháztalálkozó, ahol több mint 100 zenész és közel 1000 táncos képviselteti magát szerte Erdélyből.Az elmúlt évek során Udvarhelyszék már megszokta hogyha szeptember akkor gyümölcsfesztivál. Ilyenkor 3 napig beköltözik a falu a városba, ahol a helyi termelők bemutatják és megmérettetik termékeiket. Az idén kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő fesztivált Székelyudvarhely megyei jogú városa mellett Hargita Megye Tanácsa is támogatja.A rendezvénysorozat szervező csapata szeptember 20-án egy sajtótájékoztató keretén belül ismertette a fesztivál programját, valamint a résztvevő udvarhelyszéki közösségek névsorát. Idén Csekefalva, Farkaslaka, Fenyéd, Firtosmartonos, Firtosváralja, Kecset, Kénos Máréfalva, Oroszhegy, Székelymagyaros, Székelymuzsna, Székelyszenttamás, Zetelaka, Fenyőkút és a magyarországi Rozsály település is képviselteti magát a rendezvényen.A székelyudvarhelyi minifocipályán idén is lesz pénzmentes övezet, ahol az Időbank és a Cserebere placc minden évben nagy népszerűségnek örvend. A gyümölcsszobrászat, a kézművesek és a kiállítások mellett párhuzamosan az Erdélyi Táncháztalálkozó rengeteg kulturális és néptánc programmal, valamint előadással várja az érdeklődőket. De íme, hogy is néz ki a 2017-es fesztivál programkínálata.Erdély legízesebb fesztiválján a gyerekekre is gondoltak a szervezők, ugyanis népi játszótér, bábszínház vagy akár lekvárfelismerő verseny közül is lehet majd választani.

A fesztivál alkalmából egy újságot is megszerkesztettek a szervezők, ahol a Civitas Alapítvány kuratóriumának az elnöke Kolumbán Gábor úgy fogalmazott, hogy a fesztivál a legzamatosabb ízek kavalkádját vonultatja fel Székelyudvarhelyen. Az idei gyümölcstermés számbavételére és a Civitas Alapítvány által életre hívott mozgalmak értékeinek a bemutatására is alkalmas az idei gyümölcsfesztivál.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső