Túrázók figyelem!

Írta:  2017. szeptember 21., csütörtök 10:51

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület Marosvásárhelyi Osztálya szeptember 22-e és 24-e között 11 alkalommal szervezi meg a Teleki Samu Emlék és Teljesítménytúrát. A négy különböző távolságú gyalogtúra mellett, idén először egy 55 kilométer hosszúságú biciklitúra is várja a bátrabbakat.

A nagy felfedezőről, Afrika kutatójáról elnevezett emlék és teljesítménytúra már pénteken elkezdődik a vendégek fogadásával, amelyre a Görgényi havasok lábánál Görgényüvegcsűrön kerül sor. Idén egy 10, 20, 40 és egy 60 kilométeres táv várja majd a túrázni vágyókat.

A résztvevők a Görgényi havasok vadregényes tájain próbálhatják ki erőnlétüket, teljesítőképességüket. A túrára 30 lej a jelentkezési díj, ami tartalmazza a térképet, az útleírást, egy kisebb édesség csomagot, vizet, meleg teát, egy emléklapot és vissza érkezéskor egy kiadós gulyást – mesélte a szervező.

A rendezvény utolsó napján a túrázók meglátogatják a Görgényszentimrei kastélyt- és kastélyparkot, a Rákoczi kápolnát, a Mocsárerdőt, a sáromberki Teleki kastélyt és még a falumúzeumot is. A túráról és a hétvégi programról részletesen a képernyőn látható weboldalon találnak további információkat. 

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső