Aszfalt út vezet Atyhába

Írta:  2017. szeptember 21., csütörtök 10:30

Komoly vállalatról beszélünk, tartották magukat a szerződésben leírtakhoz – fogalmazott pár nappal az első réteg aszfalt leöntése után Katona Mihály polgármester. Atyhát most már aszfalt úton lehet megközelíteni, a munkálatok októberben fejeződnek be. A beruházást Hargita Megye Tanácsa finanszírozta.

Még egy év sem telt el azóta, hogy Atyhában sikeresen leaszfaltoztak egy kilométert a megyei útszakaszból és már most elmondható, hogy a maradék 4,5 kilométeres szakaszt is teljesítette a kivitelező cég. Így néhány munkagépet leszámítva zavartalanul lehet autókázni a 13A számú országút és Atyha között.

Az út padka kialakítása, az út burkolati jelek felfestése és a közúti táblák kihelyezése maradt hátra a beruházás munkálatai közül. Ezzel a beruházással nem áll le az aszfaltozás ugyanis, a megyei tanács további terveket készít az Atyhát Etéddel összekötő útszakasz modernizálására – tudtuk meg a község elöljárójától. Az atyhai út aszfaltozása mellett számos egyéb beruházás is tervben van a község területén, amire már a nyertes pályázatok is megvannak.Az említett pályázatokat már mind megnyerte a helyi önkormányzat és már az előlegeket át is utalták a korondi polgármesteri hivatalnak, pályázatonként a teljes összeg 40%-át.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső