Véget ért a Kézműves és Néptánc Tábor

Írta:  2017. augusztus 29., kedd 13:20

A Szovátai Népi Játszóház önkéntesei, pedagógusai, meghívott oktatói idén is megszervezték a szovátai Teleki Oktatási Központ Teleki kertjében a Kézműves és Néptánc Tábort. A táborzárót pénteken, augusztus 25-én tartották, melyre a gyerekek szülei is meghívást kaptak.

Vidám gyermekzsongás, gyermekjátékok, kézműves foglalkozások, népi muzsika tette hangulatossá a szovátai Népi Játszóház által szervezett egy hetes Kézműves és Néptánc Tábort. Évről évre egyre többen vesznek részt az egyhetes napközi jellegű táborban, idén 77 gyerekkel foglalkoztak az önkéntesek, pedagógusok és a meghívott oktatók. Az előző évekhez hasonlóan idén is egy mese köré szerveződtek a programok. A gyerekek az Eltáncolt papucsok című mesét játszották el, a történet vége pénteken derült ki, a táborzárón.

A kézműves foglalkozások minden nap változtak, a meséhez kapcsolódóan különböző tárgyakat kellett elkészítsenek a gyerekek. Így készültek kardok, lovak, tükrök, koronák és karkötők. Mindemellett volt néptánc oktatás, de nagyon sok népi gyermekjátékot is tanultak a táborozók.

Az előző évekhez hasonlóan a mese a tábor utolsó napján ér véget, a gyerekek ekkor szüleik jelenlétében mutatják be a héten tanultakat.A hét során rengeteg élménnyel gazdagodtak a gyerekek, gyarapodott tudásuk is, és nagyon sok barátság született.

Az egyhetes táborban a hagyományőrzés kapta a főszerepet.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső