Négy pályázatot nyertek eddig

Írta:  2017. augusztus 14., hétfő 11:49

Négy pályázatot nyert Nyárádmagyarós község Önkormányzata, ezek között szerepel a nyárádmagyarósi kultúrotthon és iskola felújítása, a torboszlói óvoda és a községközpontot Nyárádselyével összekötő útszakasz korszerűsítése. Ezek mellett tervben van, hogy mindhárom településen halottasházat építsenek.

Az eddig megnyert pályázatokról Nyárádmagyarós község polgármestere, Kacsó Antal beszélt.

A község polgármestere elmondta, a megnyert pályázatok közül a Nyárádmagyaróst Nyárádselyével összekötő útszakasz korszerűsítése a legfontosabb. A lakosok már nagyon rég óta várják ennek az útszakasznak a leaszfaltozását, mert nehézkes a közlekedés, főleg a téli időszakban. Az elöljáró hozzátette, a munkálatok során új hidakat építenek, az út melletti sáncot is lebetonozzák. Az Önkormányzat külön pályázatot tett le a nyárádmagyarósi Általános Iskola és a torboszlói óvoda rehabilitálására.

Ami a nyárádmagyarósi kultúrotthont illeti, voltak kisebb javítások, de már ráfér az épületre a teljes felújítás. A polgármester hozzá tette, kaptak egy lehetőséget és éltek vele, sikeresen pályáztak a művelődési ház rehabilitálására.

Tehát a kultúrotthonnál már elkezdődtek a munkálatok, a másik három megnyert pályázat: a Nyárádmagyaróst Nyárádselyével összekötő út leaszfaltozását, a nyárádmagyarósi Általános Iskola, illetve a torboszlói óvoda felújítási munkálatait a következő évben kezdik el, mivel a közbeszerzés körülbelül hat hónapot vesz igénybe és csak az után tudja elkezdeni a munkálatokat a kivitelező cég.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső